Derfor bør du jævnligt slå dit græs

Vil du gerne have vejens flotteste græsplæne? Så er der nogle få ting, der kan sørge for, at din plæne altid er smuk at se på, grønnere, end du kan forestille dig og så tæt, at du slet ikke kan lade være med til gå rundt i de fine strå i bare tæer.

Det kræver en smule arbejde at nå frem til en flot, tæt og sund græsplæne, men når først du kan nyde synet ud gennem dine vinduer, så ved du, at den har været hele arbejdet værd.

Slå jævnligt din græsplæne med en rotorplæneklipper

For det første skal du sørge for at slå din græsplæne jævnligt eventuelt med en af de mange gode rotorplæneklippere, som du blandt andet kan finde online. Her er det muligt for dig at vælge mellem 3 overordnede modeller baseret på måden, de drives på. Det kan være som batteridrevne, benzindrevne eller eldrevne.

Rotorplæneklipperen er den mest almindeligt brugte form for plæneklipper i de private haver. På dem sidder der en enkelt kniv eller klinge under plæneklipperen, som slår græsstråene over ved en meget høj hastighed.

Når du slår dit græs ofte, vil stråene have lettere ved at komme sig, og det betyder, at du kan få en plæne, der er både tættere og mere grøn.

Fjern uønsket plantevækst

Hernæst skal du sørge for at bekæmpe ukrudt i din plæne.

Når du ofte slår græsset, vil ukrudt have sværere ved at få ordentligt fat, men der kan alligevel vise sig områder med for eksempel kløver, eller det kan skyde op med genstridige mælkebøtter.

Fjern gerne sådanne vækster ved roden og hvis muligt uden at gøre brug af diverse bekæmpelsesmidler mod ukrudt. Disse er nemlig ofte hårde for naturen, og tit virker det også bedre at få gravet den uønskede plantevækst helt væk.

Er det derimod dyr som for eksempel muldvarper, der indtager din græsplæne, bør du først og fremmest forsøge dig frem med muldvarpefælder, der er lavet til formålet.

Den rette næring

Sidst men ikke mindst skal du sørge for den rette næring til din græsplæne. Det kan for eksempel være en god ide at vande den i særligt tørre perioder og at give både kalk og gødning inden sæsonen for alvor tager fat. Flere gøder deres græsplæne i løbet af sæsonen. Men fordi at alle plæner er forskellige, er det måske ikke det rette for dig.